Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/u729676126/public_html/conectare.php on line 21

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/u729676126/public_html/smarty/Smarty_Compiler.class.php on line 270
CATALIN IVAN CATRE REDING: ATI ACTIONAT CA UN AGENT ELECTORAL AL LUI TRAIAN BASESCU
Cauta in articolele LTISD
Bun venit la LTISD Pentru stimularea participarii tinerilor intreprinzatori la viata politica si sociala din Romania, s-a constituit Liga Tinerilor Intreprinzatori Social Democrati, denumita prescurtat LTISD. Liga Tinerilor Intreprinzatori Social Democrati este formata din membri de partid si simpatizanti, care sunt proprietari sau manageri de societati comerciale din toate domeniile economiei, adera la principiile si idealurile social-democrate si militeaza pentru indeplinirea programului politic si social al PSD.

CATALIN IVAN CATRE REDING: ATI ACTIONAT CA UN AGENT ELECTORAL AL LUI TRAIAN BASESCU Adaugata de LTISD admin la 16.09.2012

   In cadrul dezbaterii din Parlamentul European referitoare la situatia politica din România, Catalin Ivan, liderul eurodeputatilor PSD, s-a adresat comisarului european Viviane Reding, caruia i-a solicitat sa explice in fata „institutiei care reprezinta direct cetatenii europeni” de ce „o regula care nu este valabila nicaieri in Uniunea Europeana a fost impusa României” si de ce „votul a 8,4 de milioane de cetateni nu a contat deloc”.

   „Doamna comisar Reding, ma bucur ca sunteti aici, pentru ca aceasta este institutia care reprezinta direct cetatenii europeni. Aici trebuie sa spuneti de ce votul a 8,4 milioane de cetateni nu a contat deloc pentru dumneavoastra, de ce o regula care nu este valabila nicaieri in Uniunea Europeana a fost impusa României – si ma refer aici la cvorum. Cum a ajuns sa fie puci parlamentar actiunea a 7 grupuri parlamentare? Am tot respectul pentru dumneavoastra, dar imi pare rau sa va spun ca in aceasta vara ati actionat ca un agent electoral al lui Traian Basescu.

   Prin declaratiile dumneavoastra ati prejudiciat foarte mult România. Poate ne explicati cum un referendum – deciziile CCR au aratat ca acesta a fost corect – a devenit «lovitura de stat». Ati creat un precedent foarte periculos in Uniunea Europeana: ati reusit sa impuneti un presedinte impotriva vointei populare”, a sustinut Catalin Ivan la Strasbourg.

   In cadrul dezbaterii, atât liderul grupului social-democratilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, precum si alti lideri si eurodeputati straini, au subliniat nu numai faptul ca statul de drept nu a fost incalcat in România, ci si faptul ca mediul extern a fost, in realitate, supus unor dezinformari din partea PDL.

   „Domnul Basescu a fost ales de catre 5,3 milioane de cetateni, iar acum 7,4 milioane au fost pentru demitere, l-au respins. Sarcina unui presedinte este ca oamenii sa fie adusi la un loc, sa fie uniti, toata lumea trebuie sa contribuie in acest sens. Eu nu vad din acest punct de vedere contributia lui Basescu. 7.4 milioane inseamna mult peste numarul cu care a fost ales. Boicotul pe care el l-a promovat in ceea ce priveste neparticiparea la referendum iarasi vorbeste de la sine”, a sustinut Hannes Swoboda la Strasbourg.

   De asemenea, adresându-se unui europarlamentar al PDL, Hannes Swoboda a declarat:

   „Pot sa inteleg ca nu va convine dumneavoastra ca socialistii si liberalii sunt acum la guvernare in România. Nu va convine dumneavoastra si nici doamnei Macovei. Dar propaganda constanta pe care o faceti amestecând multe neadevaruri despre aceasta alianta nu imi place”, a mai spus liderul S&D in plenul Parlamentului European.

Galerie video
Inapoi la pagina principala
Share

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/u729676126/public_html/smarty/Smarty_Compiler.class.php on line 270